Hemsidan

På Yourdog kan du läsa om hur man lär in olika hundtrick:

ENKLA TRICK - bra trick att börja med att lära sin hund

AVANCERADE TRICK - kan ta längre tid och bygger ofta på andra trick.

KREATIVA TRICK - trick som man utför med ett föremål.

TÄNK PÅ - tips m.m. som kan göra att din trickträning går lättare

Viktigt under all trickträning:

- Bestraffa inte hunden.
- Träningen ska endast vara positiv och rolig.
- Ha tålamod!

Var det gott?

Trick: hunden slickar sig om munnen.

Tänk på: Det är ofta lätt att få hunden att slicka sig om munnen. Däremot kan det ta ett tag innan hunden förstår vad det är du belönar då det är en omedveten handling för hunden. Den gör det utan att tänka på det.

Lär in såhär:
Locka hunden med godis genom att hålla det i handen. Synen och lukten av godis kommer automatiskt få det att vattnas i munnen på hunden och den kommer behöver slicka sig. Det är viktigt att du är riktigt snabb så att du belönar direkt (fördelaktigt med klicker eftersom det gör det mycket tydligare). Om det tar för lång tid så är det lätt att hunden hinner börja göra något annat och den missuppfattar belöningen. När hunden har insett vad det är den belönas för (märker du genom att den slickar sig om munnen om och om igen) kan du lägga in ett kommando. Säg kommandot precis när den slickar sig om munnen, och sedan när du tror att den är på väg att göra det. När den då slickar sig, belöna i massor!

Detta trick kan ta ett tag att lära in för att hunden ska förstå vad det är som belönas, men förövrigt är det enkelt. Ha tålamod och lycka till 🙂

PS, rubriken för detta trick kan fungera som ett väldigt roligt kommando.