Buga

Skulle du vilja få din hund att framstå som otroligt artig?

Då är detta det rätta tricket att träna in!

Gör såhär: Du håller en hand under magen på hunden, vilket kommer hindra den från att lägga sig ner. Samtidigt tar du en godisbit och för den ner mot marken men även mot hunden (in mellan frambenen). Det gör att hundens bakdel kommer uppåt. Ge hunden en godisbit när den intagit positionen.DSC_3989red600

Hunden tänker inte på hur den har sin kropp när den försöker få tag på en godisbit. Därför brukar jag tycka det är viktigt att låta hunden känna efter hur den står. Låt hunden vara kvar i ställningen ett litet tag tills dess fokus på godiset släppts något. Belöna igen.

Gör om dessa två steg (1 hunden ska komma i rätt ställning, 2 hålla ställningen) om och om igen.

Träna inte för långa pass.

När hunden är säker på tricket, lägg in kommandot du vill ha.

Handen under magen lär du inte behöva använda länge. Så fort hunden har förstått rörelsen kommer den inte försöka lägga ner rumpan. Men om den börjar göra det igen, håll åter handen där. Kanske vill du även bli av med handrörelsen som du lockar hunden till att utföra tricket med. Börja med att minska ner rörelsen. Gör den mer och mer diskret. Fortsätt såklart att säga kommandot. Yttra det inte när hunden tvekar utan endast när den intar/är i positionen. Så småningom kommer hunden att vara tillräckligt säker på ditt kommando att den är helt oberoende av någon handrörelse.