Hemsidan

På Yourdog kan du läsa om hur man lär in olika hundtrick:

ENKLA TRICK - bra trick att börja med att lära sin hund

AVANCERADE TRICK - kan ta längre tid och bygger ofta på andra trick.

KREATIVA TRICK - trick som man utför med ett föremål.

TÄNK PÅ - tips m.m. som kan göra att din trickträning går lättare

Viktigt under all trickträning:

- Bestraffa inte hunden.
- Träningen ska endast vara positiv och rolig.
- Ha tålamod!

Be en bön

Har du tänkt på hur roligt det skulle vara att underhålla gäster och vänner med att visa upp ett roligt hundtrick? Detta trick är perfekt till det!

Hur man lär in det:
Det första du ska göra är att lära hunden att lägga upp tassarna på ett föremål. Beroende på hur högt det är från hunden antingen stå på bakbenen eller sitta som i Surikat.

Locka hunden med en godisbit så att den sätter upp tassarna på tex en stol. Ge godiset. Det kan vara bra att ha ett kommando speciellt för det (t.ex. ”lägg upp”) om du inte vill att hunden lägger upp sina tassar på möbler i andra sammanhang.

Efter det gör du såhär:
– Säger ”Amen” och ”bra”.
– Du ger hunden godiset.
– Hunden går ner på alla fyra.

Träna vid flera tillfällen. Efter ett tag kan du börja att ta bort kommandot ”lägg upp” och istället endast använda dig av ”Be en bön” och ”amen”.

Tänk på:
– I början kan du inte kräva att hunden ska sitta alls länge, kanske bara ca ett par sekunder. Senare kan du öka kraven.

– Om du inte använder dig av ett kommando för att hunden ska få gå ner på alla fyra, (vilket ”amen” är) finns det risk att hunden gör det innan du läst klart bönen.

– Målet är att du ska kunna läsa en bön om vad som helst som känns roligt medan hunden ber. Hitta på själv, det blir väldigt underhållande 😉

bilbo

Här är när Bilbo ber en bön! Visst är han söt? Såhär berättar hans ägare, Elisabeth, om träningen:

”Något som var svårt för Bilbo att förstå var att han skulle ha både tassarna uppe på pallen samtidigt. Har ni problem med detta så gäller det att vara stenhård med belöningen. Båda tassarna uppe, annars inget godis! Så löser det sig, det kan jag lova!”