Halta

För några dagar sedan sökte jag runt på youtube och kom över detta klippet:

Det fick mig inspirerad till att försöka lära Trixie att halta så fort jag kom hem (hur man bäst lär in det visas i videon)!

Jag tycker att det är ett häftigt trick eftersom en hund aldrig skulle bete sig så naturligt (förutom om den hade ont såklart), vilket även gör det till ett svårt trick! Hittills tycker jag att det har gått väldigt bra. Snabbare framåt i inlärningen än vad jag hade kunnat tro. Just nu tränar vi på att hon ska klara av att hoppa några steg framåt. Antar att detta är fasen under inlärningen som behövs läggas mest tid på…

Men vi får se hur det går att lära min gamla dam (som snart fyller 11 år) detta! Det får bli många och korta pass! Det är ju trots allt rätt jobbigt att stå på tre ben för en hund.

Annars måste jag säga att hon är otroligt lekfull och pigg för sin ålder! Leksakerna stökar ner hela vardagsrummet med sina grälla färger, men vad gör man inte för att försöka förhindra tristessen hos en hund som önskar att det snart blir vår så att hon kan vara ute mer och längre.

Nä nu ska vi köra ett litet pass till! Trixie ligger här bredvid och väntar. Jag gör en ny uppdatering ifall vi lyckas med tricket… annars kan ni antagligen räkna med att det gick åt skogen 😛

Kommentarer inaktiverad.