Godiset

”Hunden vill också ha en godispåse med blandat innehåll”

De flesta tycker nog att det är lättast att belöna hunden med godis. Det brukar funka på de flesta hundar. Godiset duger inte som belöning om hunden verkar halvintresserad, t.ex. luktar lite försiktigt på det och sedan beslutar sig för att äta det. Godiset ska vara så lockande att hunden inte tvekar det minsta!

Utbudet av godis är stort. Vad ska man då välja? Godis som tar lång tid för hunden att tugga anser jag vara sämre då det tar tid och skapar avbrott i träningen dessutom blir hunden torr i munnen av det (vill gå och dricka = avbryta träningen) Därför är mjukt godis bättre. Tänk på att du även kan göra hundgodis själv (det blir troligt billigare och nyttigare).

En annan sak du kan göra är att ha några olika sorters godis som du ger hunden under ett träningspass. Det påstås öka hundens motivation då den troligen inte blir trött på smakerna (jämfört om det varit samma hela tiden) och det blir lite spännande för den eftersom den inte vet vilken sort den kommer att få. När du köper lösgodis, väljer du en enda sort eller föredrar du att blanda?