Hemsidan

På Yourdog kan du läsa om hur man lär in olika hundtrick:

ENKLA TRICK - bra trick att börja med att lära sin hund

AVANCERADE TRICK - kan ta längre tid och bygger ofta på andra trick.

KREATIVA TRICK - trick som man utför med ett föremål.

TÄNK PÅ - tips m.m. som kan göra att din trickträning går lättare

Viktigt under all trickträning:

- Bestraffa inte hunden.
- Träningen ska endast vara positiv och rolig.
- Ha tålamod!

Motivation

Många önskar att de endast skulle kunna belöna sin hund med rösten – slippa allt med godis. Visst hade det varit praktiskt, det tycker jag med!

Problemet är att de flesta hundar inte skulle tycka att vårt beröm med rösten räcker som belöning för att utföra ett trick om och om igen. Helt enkelt motiverar det inte hunden tillräckligt mycket. Endast verbal belöning ger sällan samma effekt som en godisbit hade gett.

Om vi dessutom ofta pratar med vår hund, på ett ”gullande”, positivt och glatt sätt, än under träningen, så får det mindre effekt. Det blir inte speciellt för hunden att få verbalt beröm.

Om du ändå önskar att din hund skulle bli mindre beroende av att få godiset direkt, finns det en del att göra. En sak är att få godiset och det muntliga berömmet att kopplas samman. Gör det muntliga berömmet till ett löfte om att godis är på väg. Det kan du göra genom att främst säga ”bra” precis innan och medan hunden får godis.

DSC_5922_red2

Tänk på:
En belöning behöver inte alltid vara i form av godis, det kan även vara lek eller något annat.  Ju mer din hund är motiverad desto bättre resultat blir dess prestation. Lista ut vad som gör din hund glad, vad som är beröm för den och vad som får den att bli inspirerad till att anstränga sig lite mer!