Trixie

Jag har insett att jag hela tiden refererar till Trixie på denna hemsida, men det utan att ha berättat något om henne! Så tänkte att det var dags för det nu 🙂

Historien om henne börjar egentligen redan när jag var fem år gammal. Då föddes drömmen, hos mig, om att ha en hund. I stort sett varje dag satt jag och tittade i en hundbok, drömde och funderade över rasval. Efter tre års tjatande bestämde sig äntligen mina föräldrar för att ge med sig. Pga allergi i familjen beslöt vi oss för rasen Coton de Tuléar. Jag skulle beskriva rasen som pigg, frisk, lekfull, högljudd och med en stark flockkänsla.

Vår lilla valp fick namnet Trixie vilket var passande då jag hade planer på att lära henne många trick, och tävla och träna i agility. Efter några valp- och lydnads kurser gick vi flera agilitykurser. Även om agilityn var jätterolig, insåg vi efter några år att det kanske inte var vår grej. Vi blev aldrig riktigt bra på det och jag upptäckte att det fanns något som Trixie tyckte var roligare att göra – träna trick/freestyle.

När man har en hund med en sådan päls som Trixie har, blir det lockande att utföra mycket av aktiveringen inomhus. Under vinterhalvåret då det inte är lämpligt att träna agility fokuserade jag istället på att lära henne trick. Eftersom vi båda tyckte att trickträningen var så rolig, föddes tanken på att tävla i freestyle sakta men säkert fram.
DSC_2570_red600

I år (2013) fyller Trixie tio år. De senaste åren har vi fokuserar helt på trickträning och freestyle. Sommaren 2011 tävlade vi för första gången och vi vann. Efter det har det blivit några fler tävlingar men eftersom det inte anordnas vidare många (speciellt inte på acceptabla köravstånd för mig) har det inte blivit så mycket som jag önskat. Men det hindrar inte oss från att ha kul med att träna hemma nästan varje dag! Självklart betyder Trixie en massa för mig, hon har lärt mig hur mycket som helst och gett mig en massa glädje!

Kommentarer inaktiverad.