Tävlingsträning med motgångar

Just nu lägger jag träningen av nya trick lite på is och försöker träna inför tävlingen så mycket det går. Just nu går det tyvärr inte så bra under träningen. För några dagar sedan blev det fel i tajmingen under bakåt sicksacken och min fot hamnade över Trixies. Det var inte hårt och jag gjorde ingen stor grej av det (tyckte synd om henne eller blev sur), dessutom tränade vi mycket på tricket efteråt och jag belönade henne väl. Helt enkelt tyckte jag att jag hade gjort allt jag kunnat för att hon inte tyckte att det skulle bli läskigt. Ändå har det blivit konsekvenser. Orsaken är att Trixie försöker att undvika att bli trampad igen genom att inte backa in mellan mina ben lika mycket. Det gör att hon hamnar längre bakom mig, precis där jag sätter foten, vilket resulterar i att hon blir påmind om när jag trampade henne och hon avbryter tricket. Det blir en ond cirkel.

Detta är första gången som jag trampat på Trixies tass under bakåt sicksacken. Det får större konsekvenser efter som det minsta lilla tvekande förstör tajmingen som vi brukar ha.

Enda sättet för att bli av med hennes tveksamhet är att upprepa det om och om igen. Jag försöker att vi ska träna på tricket flera gånger om dagen, men jag upptäckte det först igår och tävlingen är om 8a dagar. Hela uppträdandet hänger på detta tricket. :S

Skriver snart igen om hur det går!!

Kommentarer inaktiverad.