MyDog 2013

Nu kan jag berätta! Igår var en lång och mycket bra dag, började med uppstigning kl 4.40. Varför sätter alla hundtävlingar igång så tidig?

Trixie var pigg och glad under dagen. Det var första gången som hon varit inne på ett ställe som MyDog. Mycket nytt för henne att ta in, en massa hundar, mycket folk, konstig lokal och hon har aldrig gjort freestyle på ett sådant underlag tidigare. Det var bra att vi hade med hennes bur så att hon kunde känna sig lugn och trygg i den under timmarna innan starten. Samtidigt var jag noga med att hon skulle få ett grepp om miljön runtomkring. Gick runt utanför ringen med henne några gånger.

När vi kom ut på planen/scenen höll Trixie på att få ett av sina klassiska lekfnatt. Såhär ser dem ut:

Det får hon alltid när hon kommer ut på en stor öppen yta. Men hon förstod att jag inte ville att hon skulle göra det just nu och vi kunde utföra numret. Men eftersom hon var så otroligt pigg, glad och taggad hade hon svårt att kontrollera sig. Därför blev det inte mycket till bakåtsicksack (det är detta tricket).

Ändå måste jag säga att jag är nöjd! Vi kom dit för att ha kul – och det hade vi! Enbart känslan av att ha fått uppträda på stora scenen på MyDog är härlig! Trixie och jag hamnade på en 5e plats, med 23.27 poäng. Jag inser att vad vi behöver är större tävlingserfarenhet (detta var endast vår 4e freestyletävling) och jag måste säga att jag längtar efter att skaffa det! 😉 Är väldigt taggad på att tävla igen!

Det enda positiva med att ha avklarat tävlingen är att jag nu kan fokusera på träningen av trick 🙂

Kommentarer inaktiverad.